viajes_ca

Per començar, deixeu-me dir que m’agrada molt Catalunya. Tenim llocs meravellosos que van del Delta de l’Ebre a la Costa Brava i del Pirineu al Montseny; tot és bellesa i pau. També m’atrauen moltes zones de la península ibèrica inclòs Portugal. Les diferents regions franceses, amb les seves particularitats i variació paisatgística, ens captiven en qualsevol moment de l’any. Quin plaer trobar-se a la Provença en el moment en que la lavanda és florida i a punt per collir!. I pel que fa a les ciutats, a París podria estar un mes sencer gaudint de l’ambient artístic i acollidor de tots els seus barris.

Em fascina La Toscana italiana, sobretot a l’estiu, quan fa aquella calor enganxosa però que, quan ets allà, et captiva i et fa somiar mentre passeges per aquelles arrenglerades de xiprers que dibuixen els camins que s’enfilen pels turons. Els llacs italians són meravellosos, el de Como, el Maggiore, el de Garda, i tots els seus voltants.

Em sento també bé a Àustria, a les ciutats de Viena, Salzburg i Graz, i a les seves muntanyes i corriols d’aigua del desglaç durant els estius d’ Innsbruck i altres zones alpines. La majestuositat de la Selva Negra a Alemanya t’engoleix i et fa sentir petit i els canals de Leiden i Amsterdam, a Holanda, em conviden a viure d’altra manera. I si m’envaeix la nostàlgia medieval, tinc el recurs incomparable d’Escòcia, que em transporta a altres temps amb l’avantatge de poder gaudir del so de les gaites i d’un bon whisky.

Lògicament, també m’agrada el poder gaudir de determinats països americans, africans i asiàtics, com la Xina, amb la que em sento molt identificat per haver-hi treballat i haver-la visitat extensament. Tanmateix, per a mi, Europa és tan variada que la gaudeixo per sobre de la resta.